PIRAMIDES Geschiedenis en werking

Inleiding & Werking

Geschiedenis

Onderzoek

Projecten

INLEIDING

 

Piramides zijn oud, erg oud, ze stonden er al geruime tijd voordat er farao's in bijgezet werden. Als je in het fenomeen duikt dan kom je tot de ontdekking dat de maatvoering en de Noord-Zuid lijn heel belangrijk zijn. Uiteraard is dat geen toeval, daar is door ‘iemand’ stevig over na gedacht. Piramides waren en zijn energie-centrales. In een piramide wordt energie op een bepaalde manier gebundeld. Het sterkste energiepunt zit op 1/3 hoogte. Dit punt heet dan ook de koningskamer.

 

Je lijf of dat wat je in een piramide zet wordt beïnvloed, het onttrekt zich aan de wetten die buiten de piramide gelden. Men is daar in de jaren 60 per ongeluk achter gekomen. Piramides waren jaren daarvoor al opengesteld voor het publiek en zoals dat gaat, men liet van alles slingeren en er liep van allerlei ongedierte in en uit. Sommige zaken (afval, dode beesten) lagen al jaren in een piramide en bleven op wonderbaarlijke wijze intact. Rottingsprocessen vonden niet plaats. Heel bijzonder.

 

Je kunt natuurlijk afreizen naar Egypte maar het kan makkelijker. Een schaalmodel op Nederlandse bodem werkt ook. Afhankelijk van de grootte kun je er kleine of grote voorwerpen inzetten. In een piramide van twee meter kun je ook zelf gaan zitten. De koningskamer zit dan precies op dezelfde hoogte als je eigen energiebrandpunt – je chi-centrum of hara-punt.

 

Ik heb zelf geëxperimenteerd met de meest uiteenlopende zaken. Fruit wat je erin zet droogt hooguit wat uit maar gaat niet schimmelen. Water smaakt tig keer beter en helpt tegen acne. Wijn bederft niet en ‘crisis-wijn’ is ineens prima te drinken. Piramide ‘folie’ wordt door een tante met knie-klachten ‘loop-folie’ genoemd. Een ‘onder bed’ variant zorgde ervoor dat een vriendin weer slapen kon als een marmot. Je kunt het haast zo gek niet bedenken.

 

Een kleine piramide is natuurlijk geinig en leuk om mee te experimenteren. Een grote piramide is pas écht interessant. Je kunt ‘m gebruiken als energie oplader, als verander-manager, emotie-resetter, proces-coach, anti-depressivum, pathogenen-doder, wond-genezer en alles wat je nog meer kunt bedenken. Piramide energie heeft namelijk invloed op je levenskracht en je zelfherstellend vermogen en dat is niet niks. Omdat piramide energie inwerkt op alle niveaus, lichamelijk en geestelijk emotioneel kun je ze voor uiteenlopende zaken inzetten.

 

 

 

 

WERKING

 

Piramides waren en zijn energie-centrales. Ze werken als antenne naar de kosmos. Een antenne die informatie (energie) bundelt en doorgeeft aan een ieder die zich in de buurt bevindt. In de koningskamer, op 1/3 van de hoogte, is de energie het sterkst.

 

Alles wat je in een piramide zet onttrekt zich aan de wetten die buiten de piramide gelden (zie het onderzoek van V. Kasnoholovets). In een piramide kom je in contact met ‘het grote geheel’. Een piramide is een plek die je in staat stelt het contact met jezelf, je binnenkant en het grote geheel te herstellen.

 

Omdat piramide energie inwerkt op alle niveaus, lichamelijk en geestelijk emotioneel kun je ze voor uiteenlopende zaken inzetten. Je kunt de piramide gebruiken als energie oplader, als verander-manager, emotie-resetter, proces-coach, anti-depressivum, pathogenen-doder, wond-genezer en alles wat je nog meer kunt bedenken. Piramide energie heeft namelijk invloed op je levenskracht en je zelfherstellend vermogen.

 

Een waarschuwing is echter wel op z’n plaats. Een piramide ‘avontuur’ is niet vrijblijvend: er vinden op energetisch niveau verschuivingen plaats. Je kunt daardoor ook in contact komen met oude ‘pijnpunten’. Een piramide geeft je de energie om eindelijk ‘orde op zaken’ te stellen. Dit kan betekenen dat je ineens anders tegen bepaalde zaken aankijkt en andere of nieuwe keuzes maakt.

 

Hou er ook rekening mee dat het effect 'bijwerkingen' kan veroorzaken. Als je bijvoorbeeld last van je rug hebt en daardoor scheef loopt zet de piramide-energie de boel weer 'recht'. Dit heeft invloed op je lijf zodat je anders gaat lopen maar door de 'nieuwe stand' kun je in eerste instantie ook behoorlijk spierpijn krijgen. Piramide energie heeft tegelijkertijd ook invloed op dat wat je 'op de rug zit'. Het kan dan ook zijn dat je ineens ergens 'voor gaat staan' of dat je je 'rug recht houdt' in een bepaalde situatie. De 'bijwerking' is dan dat je anders handelt dan men van je gewend is.

 

In feite gaat het bij een piramide om de vorm en de plaatsing. Als de maten goed zijn en de piramide staat goed noord-zuid en waterpas dan werkt hij. Het materiaal waar hij vervolgens van gemaakt is, is van ondergeschikt belang. Toeters en bellen zijn niet nodig - een bamboestokken piramide werkt vrijwel hetzelfde als een prachtig mooie met edelstenen behangen en drie maal door een Hogepriester ingewijde gouden variant. Het is wel zo dat het ene materiaal sneller werkt qua opladen dan het andere. Staat echter tegenover dat het lichaam trager is dan de geest en gewoon tijd nodig heeft om iets te veranderen. En dan kan jij het misschien wel snel willen...

 

Bovendien: als simpel werkt, waarom kiezen voor ingewikkeld?

 

 

Je kunt bij mij terecht voor verschillende piramides, groot en klein. Ik maak ze van verschillende materialen en kom ze ook bij je plaatsen. Neem voor meer informatie contact met me op via info@siemenbanga.nl of tel: 06-22803414

GESCHIEDENIS

 

Piramides zijn erg oud, ze stonden er al geruime tijd voordat er farao's in bijgezet werden. Er zijn inmiddels meer dan tachtig piramiden ontdekt en in géén ervan werd een origineel graf gevonden. De vondst van de granieten kisten bewijst niet dat daar ooit mensen in zijn begraven - al houden veel mensen vast aan dat idee.

 

Piramides zijn er in meerdere vormen en staan bovendien over de gehele wereld, niet alleen in Egypte. Ze zijn te vinden in Mexico, in Japan, in Indonesië en zelfs in Europa.

 

De Grote Piramide van Gizeh

De Grote Piramide van Gizeh, ook wel de piramide van Cheops genoemd, heeft een oppervlakte van 53000 vierkante meter. De hoogte is, met top, 146 meter. Hij is opgebouwd uit 200 steenlagen. Er zijn ongeveer 2,5 miljoen blokken gebruikt met een totaal gewicht van 5300.000 ton.

Er zijn kalksteenblokken gebruikt met een gewicht variërend van 2 tot 70 ton. De blokken zijn met een optische precisie gevoegd en de tussenruimte tussen twee blokken is nog geen 2 mm. De piramide staat exact op het echte Noorden gericht en de hoeken zijn mathematisch precies. Het is een raadsel hoe een piramide met dergelijke afmetingen en met een dergelijke precisie in die tijd gebouwd is. Het is met de huidige machines en technologie NIET mogelijk om een dergelijke piramide te bouwen. De boel is zelfs te zwaar om te verplaatsen.

 

Met het gebruikte materiaal zou het Empire State Building dertig keer gebouwd kunnen worden. Alles bij elkaar is de piramide van Cheops het zwaarste bouwwerk ter wereld. Hij wordt dan ook gezien als één van de zeven wereldwonderen.

 

De ontdekking dat een piramide niet massief is - 820

In 820 bezocht Kalief Abdallah Al Mamoen Egypte. De piramide van Cheops of de Grote Piramide van Gizeh, was nog geheel intact, dat wil zeggen alle zijden waren nog bedekt met witte gepolijste kalkzandsteen platen. In die tijd dacht men dat de piramide massief was en geen gangen of ruimten bevatte. Al Mamoen hakte zich echter een weg naar binnen en trof in de koningskamer een lege kist aan. Geen schatten, geen mummie, geen inscripties. Een bijzondere ontdekking die aangeeft dat farao’s niet de bouwers maar de latere gebruikers van piramides waren. Er viel niks te halen dus de belangstelling verflauwde al snel. De gepolijste kalkzandsteen platen werden gebruikt voor de heropbouw van Caïro en daar bleef het bij.

 

De ontdekking van de precieze maatvoering - 1860

Pas in 1860 kwam de piramide weer in de belangstelling te staan. Onderzoek toonde aan dat de plek, de plaatsing op de Noord-Zuid lijn en de maatvoering niet berustte op toeval. Men kwam er meetkundige/wiskundige basisvormen en formules in tegen die bij alle onderzochte piramides terug kwamen. Bovendien: de drie piramiden in het dal van Gizeh staan precies zoals de sterren van het sterrenbeeld Orion.

 

De ontdekking van de conserverende werking - rond 1930

De Franse uitvinder Antoine Bovis bezocht in de jaren 30 als toerist de grote piramide en hem viel iets op waar honderduizenden toeristen letterlijk aan voorbij gelopen waren. Hij zag dode ratten en muizen liggen die mooi gaaf gebleven waren. Ze waren als het ware gemummificeerd. Thuisgekomen fabriceerde hij een piramide op schaal, zette hem nauwkeurig op de noord-zuid lijn en legde er een dode kat in om te kijken wat er zou gebeuren. De kat ging niet ontbinden, rotten of ruiken maar droogde louter uit en bleef net als de ratten en de muizen in de grote piramide puntgaaf.

 

De ontdekking van de herstellende werking - rond 1940

Het één roept het ander op en Karl Drbal raakte geboeid door dit katten experiment. Hij dacht in radiogolven omdat hij elektrotechnisch pionier van televisie en radio was. Hij vermoedde dat het om een soort kosmisch–elektrische straling moest gaan. Hij bedacht dat een scheermes bot zou worden door het bombardement aan straling. Ook hij bouwde een schaalmodel, zette deze op de juiste as en legde er op de hoogte van de koningskamer een scheermesje in. Na 24 uur bleek dat het mes nog scherp genoeg was om zich ermee te scheren. Hij legde het mes er weer in en tot zijn verbazing was het ook na 60x scheren (en terugleggen) nog steeds niet bot. De energie stralen hadden een totaal ander effect dan hij gedacht had – het scheermesje bleef scherp. Karl Drbal vroeg patent aan op zijn schaalmodel. Dit werd hem in 1959 verleend.

 

Moderne varianten - na 1989

In India staat het Osho Meditatiecentrum. Deze piramide is acht verdiepingen hoog en is gemaakt van glas en beton. De bouw duurde meer dan vier jaar en er kunnen meer dan vijfduizend mensen in. Hij werd in 2002 geopend en is bedoeld als meditatiecentrum.

 

In de voormalige Sovjet-Unie staan 18 enorme piramidevormige constructies. Alexander Golod uit Moskou begon in 1989 met de bouw van grote piramiden uit fiberglas. Om de werking van de eerste te bevestigen bouwde hij er nog 17 achteraan.

 

Tussen 1989 en 1999 voerden verschillende onderzoeksinstituten, o.a. de Russische Academie voor Wetenschappen, onderzoeken uit in deze piramiden. Er werd onderzoek gedaan op het gebied van geneeskunde, landbouw, ecologie, natuurkunde en scheikunde. De VS en Rusland hebben, als gevolg van die onderzoeken zelfs een samenwerkingsverband opgericht: The International Partnership for Pyramid Research. Beide landen leveren nu wetenschappers om experimenten in en om piramides uit te voeren. Experimenten die de basis vormen voor toekomstige technologieën.

 

 

 

 

 

ONDERZOEK

 

Er zijn door de jaren heen veel wetenschappers geweest die onderzoek hebben gedaan in en om piramides.

In eerste instantie was en is men natuurlijk geïnteresseerd in de bouw, de functie en de werking van de grote piramiden in het dal van Gizeh. Piramiden zijn en blijven een bijzonder bouwkundig fenomeen wat natuurlijk veel mensen intrigeerde.

 

Het is ondoenlijk om alle onderzoeken aan te halen, dat ga ik ook niet doen. Ik beperk me tot onderzoek wat te gebruiken is om de werking van een 'huis tuin en keuken' piramide beter te begrijpen. Onderzoek ook, dat aantoont dat een 'piramide-avontuur' niet vrijblijvend is.

 

Joe Parr

Joe Parr is de uitvinder van de conductor voor gammastralen, een apparaat dat radioactiviteit meet rond energiebronnen. Ook was hij betrokken bij acht wereldwijde overheidsprojecten. Hij is een van de weinigen die twee keer een hele nacht doorbracht op de top van de grote piramide om een aantal metingen uit te voeren. In de jaren 60 heeft hij samen met dr. David Virmani een onderzoekscentrum opgezet in las Vegas. Ze hielden zich bezig met de ontwikkeling van veelfasige systemen en experimenten met weerkaatsing van signalen vanaf de maan. In aansluiting hierop richtte Parr zijn onderzoek op roterende piramiden, magneten en radioactieve bronnen. Hij is al ruim dertig jaar betrokken bij piramideonderzoek en is nu onderzoeksdirecteur bij de Research Association van Gizeh. Veel van zijn experimenten voert hij uit met piramiden op schaal.

 

Energiebol

Parr ontdekte een energieveld met lage spanning dat zich vormt rond zowel kleine als grote piramiden. Hij noemt dit energieveld een 'orb' of energiebol. Bij zijn proefnemingen ontdekte hij dat de bal werkt als een schild en alle bekende soorten elektromagnetische straling (zelfs gammastralen) min of meer blokkeert.

 

Gewichtloosheid

Een ander onderzoek dat Parr uitvoerde betrof het effect van de zwaartekracht van voorwerpen in de energiebol. Het bleek dat voorwerpen in de bol minder zwaar werden. Hij kwam tot de conclusie dat naast straling ook alle bekende krachten (zwaartekracht, elektromagnetische kracht, radioactieve kracht) werden geblokkeerd door het energieveld.

 

Andere dimensie

Parr heeft bovendien meer dan 55 experimenten uitgevoerd die lijken uit te wijzen dat de piramide zich zelfs in een andere dimensie (de vierde) bevindt. Wij leven in een driedimensionale wereld: lengte, breedte en diepte. Een parallel universum vormt de vierde dimensie. Dan Davidson, een onafhankelijk onderzoeker uit Arizona, herhaalde een aantal van Parrs experimenten en kwam tot vrijwel dezelfde conclusies.

Parr ontdekte ook dat de lading van de energiebol met geluid kan worden beïnvloed. De resonantiefrequentie van de bol bleek 51,5 Hertz; de hellingshoek van de piramide is 51,5 graden. Toeval?

 

Volodymyr Krasnoholovets

Dr. Volodymyr Krasnoholovets is theoretisch fysicus en medewerker van het Instituut voor Natuurkunde in Oekraïne. Dit instituut ontwikkelde onder andere instrumenten voor het MIR ruimtestation en verschillende ruimtevaartuigen.

 

Scheermesjes

Dr. Krasnoholovets onderzocht het scheermesjes fenomeen en kwam tot de conclusie dat scheermesjes die in een goed gerichte piramide op schaal hadden gelegen sporen van 'slijpen' vertoonden. Dr. Krasnoholovets heeft daarmee wetenschappelijk aangetoond dat piramiden de structuur van metaal kunnen beïnvloeden. Iets wat in de jaren 40 al door observatie was bevestigd.

 

Inertonvelden

Dr. Krasnoholovets onderzocht vervolgens de verschillende energievelden in en om de piramide. Hij wist al (door het scheermesjes fenomeen) dat de energievelden van de piramide veranderingen bewerkstelligen op het niveau van atomen en subatomaire deeltjes. Hij observeerde dat deze veranderingen zich afspelen op het laagste niveau van energie en materie die wij kennen. Hij noemde deze energievelden inertonvelden of -golven. Een inertonveld wordt veroorzaakt door de wrijving van elementaire deeltjes die in de ruimte zweven. Dr. Krasnoholovets denkt dat de ruimte niet leeg is maar gevuld met een soort , substraat' een soort ether. Recente gegevens lijken deze theorie te ondersteunen.

 

Resonantie

Volgens Dr. Krasnoholovets werd de Grote Piramide van Gizeh gebouwd om energievelden op aarde te versterken op subatomair kwantumniveau. Hij suggereerde dat een piramide werkt als resonator van een specifiek, door de aarde gegenereerd inertonveld. De piramide voegt die velden bijeen tot grote concentraties die vervolgens op voorwerpen inwerken. Dit verklaard volgens hem meteen ook waarom arbeiders die aan de top van hoge moderne Rusische piramides werkten soms het bewustzijn verloren.

 

Patrick Flanagan

Dr. Patrick Flanagan wordt vooral geboeid door de invloed van piramiden op levende organismen zoals mensen en planten. Hij meet veranderingen met diverse wetenschappelijke apparaten. Hij heeft dezelfde experimenten ook uitgevoerd met/in andere geometrische vormen zoals kubussen, zeskanten en achthoeken. De piramidevorm blijft echter uniek.

 

Uitstraling

Flanagan voerde veel van zijn experimenten uit met schaalmodellen. Met behulp van Kirlian fotografie bestudeerde hij het effect van piramiden op planten en mensen. Een vinger werd zowel buiten als in een piramide gefotografeerd. De uitstraling in de piramide bleek groter en ronder te zijn dan die van de vinger buiten de piramide. Hetzelfde werd gedaan met een blad van een plant. Het blad liet hij een half uur liggen voor hij hem in de piramide plaatste. Buiten de piramide toonde de foto een 'afstervend' blad met weinig uitstraling. Eenmaal in de piramide was er op de foto van het afsterven weinig te zien. De uitstraling leek op die van een blad aan de plant.

 

Alexander Golod

Alexander Golod, tegenwoordig directeur van een Russische Defensie onderneming, begon in 1989 met de bouw van grote piramiden van fiberglas, voornamelijk in Rusland en Oekraïne. Hij voorspelde dat de bouw van de grote piramide invloed zou hebben op het gat in de ozonlaag. En inderdaad: milieu deskundigen bevestigen dat dit inderdaad gebeurt.

In de Russische en Oekraïense piramides werden en worden verschillende onderzoeken uitgevoerd, ook door wetenschappers uit de VS. De volgende resultaten zijn uitvoerig gedocumenteerd (onderzoeken te vinden op http://www.gizapyramid.com/research.htm):

 

Het immuunsysteem wordt versterkt. Leukocyten in de bloedbaan nemen toe. Regeneratie en wondgenezing vindt versneld plaats.Zaaigoed wat 1 tot 5 dagen in de piramide is geplaatst laat, eenmaal gezaaid, een verhoging van de opbrengst zien van 30 - 100% (afhankelijk van de soort). Een Russische militaire radar observeerde een mijlenhoge energiekolom boven de die 22 meter hoge Lake Seliger piramide. Enkele maanden nadat deze piramide werd gebouwd verbeterde de onzonlaag in Rusland. In de omgeving van de piramide naam de seisnische activiteit af. In plaats van één grote desastreuze aardbeving vonden honderden kleinere plaats.Zwaar weer neemt af in de omgeving van de piramide.Er werd een piramide complex gebouwd op een olieveld in zuid Rusland (Bashkiria). De olie werd 30% minder stroperig en de opbrengst van de bronnen nam toe. De resultaten werden bevestigd door (Gubkin) Moscow Academy of Oil and Gas. De gezondheidsindex van pasgeborenen die een piramide oplossing kregen nam enorm toe. Experimenten met ongeveer 5000 gevangenen lieten zien dat in een paar maanden tijd de agressiviteit onderling afnam en het gedrag verbeterde. De gevangenen kregen zout en peper over hun eten gestrooid wat 'opgeladen' was in een piramide.Het effect van farmaceutische medicijnen nam toe terwijl de bijwerkingen afnamen.De overlevings-rate van weefsel geïnfecteerd met virussen en bacteriën neemt toe. De kracht van virussen en bacteriën neemt af. Normaal water in een piramide bevriest niet, zelfs niet als het 40 graden onder nul is.

 

Research Association van Gizeh

De Research Association van Gizeh stelt zich onder andere tot doel om het wezenlijke mysterie en de vele raadsels die de Grote Piramide van Gizeh omgeven te onderzoeken. Mocht je met de associatie in contact willen komen: www.gizapyramid.com

 

PROJECTEN

 

Weidebeheer

Kort na de bouw van een piramide aan het meer van Seliger zagen plantkundigen ineens planten verschijnen die men uitgestorven waande. Botanici staan nog steeds voor een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren. Dit fenomeen heeft mij op het idee gebracht om een piramide te plaatsen in een weiland vol boterbloemen.

 

De eigenaar had er gedurende een aantal jaren al van alles op losgelaten en mee gedaan. Chemische bestrijding, na een bodemanalyse verschillende aanvullingen om de samenstelling te optimaliseren, natuurlijke bestrijdingsmiddelen, op een zeker moment helemaal omzetten en opnieuw inzaaien, bijzaaien met zaad van wilde kruiden, het versterken van het bodemleven met effectieve micro-organismen, energetisch werk, etc., etc. Je kunt écht niet zeggen dat er niks aan gedaan is maar het boterbloemen 'probleem' bleef bestaan.

 

Ongeveer een maand na het plaatsen van een piramide was het al zichtbaar dat er iets in het weiland veranderde. De boterbloemen waren minder prominent aanwezig en het leek ook wel alsof ze minder intens van kleur waren. De biodiversiteit bovendien, was duidelijk toegenomen. Planten die daarvoor niet of nauwelijks de kans kregen door het boterbloemen geweld waren nu te zien en sommigen stonden zelfs al in de bloei. En dan hebben we het over een maand, zonder dat je er zelf ook maar iets aan hoeft te doen!

 

Het meest opvallende was wel dat de piramide effect had/heeft op het gehele grondstuk - niet alleen op de plek waar hij staat. Op het hele grondstuk nam de biodiversiteit en de groeikracht van planten toe. De planten in de moestuin lijken robuuster en geven een grotere opbrengst in vergelijking met voorgaande jaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honden

In een Russische gevangenis werd aan 5000 gevangenen een oplossing te drinken gegeven. Een deel van de gevangenen kreeg de oplossing van/in piramide water. De piramidewater drinkers vertoonden na korte tijd nauwelijks nog agressief gedrag. Verslaafden die in combinatie met drugs of alcohol gedestilleerd water uit de piramide te drinken kregen hadden daarna meer grip op hun verslaving. De uitkomst doet vermoeden dat een piramide ook een positief effect heeft op mentale processen.

Beide experimenten brachten mij op het idee een piramide neer te zetten op een - toch wel bijzondere - hondenschool. Op de school werden o.a. honden met een gedragsstoornis 'behandeld' of zo je wilt 'geresocialiseerd'. De piramide werd achter op het terrein geplaatst en honden konden er met hun eigenaar in plaatsnemen zonder dat ze gestoord werden door andere 'cursisten'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paarden

Muizen werden ingespoten met een bacterie die de drager was van een dodelijke infectie (voor muizen). De geïnfecteerde muizen werden in groepen ingedeeld. De muizen buiten de piramide waren na 25 dagen allemaal dood. Van de muizen in de piramide bleef 35-40% leven. Een uitzonderlijk resultaat. Er werden verschillende groepen getest in verschillende piramides. De uitkomst bleef hetzelfde. Bij twintig pasgeborenen in Rusland met een lage gezondheidsindex (een erg slechte gezondheid) werd de werking van een glucose-oplossing bestudeerd. De conditie van de groep waarbij de suikeroplossing was gemaakt met piramidewater ging veel sneller vooruit dan die van de groep zonder piramidewater. Beide experimenten brachten me op het idee een piramide te plaatsen op een behandelcentrum voor paarden. De piramide werd geplaatst in een weiland en alle paarden hadden de vrije keus om er al dan niet naar toe te gaan.

 

Opvallend is dat de paarden niet in de piramide komen maar er regelmatig wat omheen scharrelen. Wellicht is de energie in de piramide te krachtig. Ik moet inderdaad vermelden dat de piramide gemaakt is voor Friese paarden -> hij is 3,5 meter hoog en de koningskamer zit op 1 meter 15. Voor Shetlanders is dat inderdaad wat aan de forse kant.

 

De paarden zoeken de piramide op als ze een vermoeiende gebeurtenis (zoals een wedstrijd of een pittige buitenrit) achter de rug hebben. Ze komen duidelijk energie 'tanken'. De wondgenezing (bijvoorbeeld bij mok) gaat sneller en er treden minder complicaties op. Zomereczeem paarden knappen op en hebben beduidend minder last van de culicoïde mug. Drukke ADHD-achtige paarden worden rustiger. Agressievere paarden worden duidelijk milder. Het moge duidelijk zijn: de piramide blijft voorlopig staan.

 

 

SIEMEN

BANGA

website by roelina banga