Vrij van Allergie!

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is geschikt voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Zowel met een allergie als zonder.

 

Voor data kijk in de agenda. En op www.evenwijs.nl, de locatie waar we deze workshop geven.

 

Aanmelden via info@siemenbanga.nl

Een allergische reactie wordt ‘gedaan’ door je immuunsysteem. Dit systeem wordt uiteraard beïnvloed door dat wat zich daadwerkelijk voordoet. Denk aan een bacteriële of virale infectie. Het systeem komt dus in beweging als er gevaar dreigt. Dit gevaar kan daadwerkelijk aanwezig zijn (je wordt overlopen door beesten) maar ook denkbeeldig. Je hoofd kan bijvoorbeeld heel goed ‘apen en beren’ creëren. Je maakt je eigen gevaar (waar). Soms is een plaatje van een poes (of een voerbakje) genoeg om een allergische katten reactie op te wekken. Daarnaast moeten we ook rekening houden met het onbewuste. Die doet ook mee aan het theater van de allergie.

 

Je Onbewuste

Het onbewuste helpt je te overleven en is gespecialiseerd in kansberekeningen. Het houdt in de gaten wat er in en om je heen gebeurt en rekent aan de lopende band door wat het meest gunstige overlevingsscenario is. Het meest actuele scenario wordt aan je bewustzijn doorgegeven. Dat ga je dan ook bedenken. En het denken informeert dan weer je onbewuste. Uiteraard kan iets wat nu ‘een goed plan’ is, straks totaal onhandig zijn. Dat wat er in en om je heen gebeurt kan zoveel impact hebben dat het zich nestelt. Er wordt een neuronale verbinding gelegd die vanaf nu de beschermende route bepaald.

 

Eén van de vele voorbeelden hoe een allergie ter bescherming kan ontstaan is de volgende: bij een jongetje van 2 jaar worden thuis 5 poesjes geboren. Zij lopen in huis rond en het jongetje wil er eentje knuffelen. Hij neemt het poesje nogal onhandig vast en krijgt een klauw, dat doet dus pijn. Het onbewuste maakt een neurologische verbinding: kat-pijn. Ter bescherming tegen mogelijke nieuwe pijn creëert het onbewuste onmiddellijk een allergische reactie tegen katten. Besef dat het onbewuste het goed met het jongetje voorheeft en handelt vanuit een positieve intentie.

 

Helaas wordt de allergische reactie nooit teruggedraaid, ook niet als het jongetje al 30 jaar geworden is. Het is een levenslange verbinding. De Amerikanen noemen dat een 'one shot learning' een éénmalig leermoment die geen nieuwe informatie toelaat.

 

Workshop

In deze workshop leer je hoe een allergie zich ontwikkelt. Ook kijken we naar de mogelijk positieve intenties van het onbewustzijn. Met een aantal eenvoudige technieken neutraliseren we een allergische reactie en verbreken de verbinding.

 

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen en het succes om van een allergie af te komen is voor 90% verzekerd. Alle allergische reacties komen in aanmerking..

 

We hebben tijdens deze workshop met succes allergien "weggehaald", van diverse notenallergien, naar een allergie voor vol en een allergie voor honden.

SIEMEN

BANGA

website by roelina banga